Бавария Еъркондишън Инженеринг ООД

Проект: „Експо 2000, фаза III”


Модерната офис сграда е разположена на столичния булевард „Никола Вапцаров“ и е трета част от амбициозния проект „Бизнес комплекс Експо 2000“. Инвеститор e "Експо 2000 Риъл Естейт" ЕООД, част от "Райфайзен пропърти холдинг интернешънъл" ГмбХ.

Бавария Еъркондишън Инженеринг ООД взе участие в изготвяне на проект на сградни инсталации, координация на проектните разработки, управление и супервизия на работите по изпълнение на офис сградата и прилежаща инфраструктура, обхващащи и частично разрушаване на съществуваща сграда и изграждане на сондажни кладенци за ползване на геотермални води.

Сградата е с РЗП около 10 000 кв.м. и предлага изключително удобство, комфорт и сигурност, за което допринасят луксозният интериор и функционалното разпределение на пространството, вложените висококачествени материали и технологии в инсталациите и оборудването на офисите, подземен паркинг с достатъчно парко места, система за контрол на достъп и 24-часова охрана и видеонаблюдение.

Вход и изход към сградата е осигурен от една страна от бул. Н. Й. Вапцаров и от друга - от ул. Ат. Дуков. Поради стратегическото си разположение комплексът  е удобен за достъп както с личен, така и с обществен транспорт.

В архитектурно отношение Фаза 3 на „Експо 2000“ е изградена от висока 8-етажна част и ниска 3-етажна част. Модерната архитектура и раздвиженият силует придават на сградата атрактивен и представителен вид.

Архитектурният елемент, който изпъква най-силно в цялата композиция на сградата е фасадата, създадена от съчетаването на три типа: плътна фасада с отвори, окачена стъклена фасада и зелена фасада.

Голямата конзола, над централния вход е осигурена конструктивно чрез седем усукани помежду си колони, които представляват отличителна черта на сградата.

Покривът на сградата е отчасти озеленен, а растителността от ниското тяло се спуска като фасадна облицовка по източната част на ниското тяло, представлява визуална връзка с озеленяването на терена.

В интериорно отношение сградата разполага с централен вход за офисите, организиран като лоби, с двуетажна височина от около 7м. Фоайето е проектирано и изпълнено с високи критерии за красота и функционалност, като са имплементирани зелени стени, абстрактна рецепция и висококачествен естествен камък за пода и стените, а подходящото разположение на асансьори, стълбища и санитарни помещения осигурява лесен достъп и за хора с увреждания.

Офисните площи позволяват гъвкаво организиране на офисните единици и естествена осветеност, като възможности за преграждане на помещения са предвидени през 1.5м по протежение на фасадата.

Съществен акцент в качественото и ефективно изпълнение на сградата са вътрешните сградни инсталации. Системата за отопление, вентилация и климатизация Експо 2000, фаза 3 разчита на геотермален воден ресурс, възобновяем и устойчив източник на енергия, ефективно оползотворяван чрез термопомпа. Допълнително, осветлението в офисните зони е осигурено чрез стоящи лампи със сензорно управление, а в зоните около централното ядро е предвиден монтаж в окачен таван. Отделните зони на сградата са снабдени с датчици за движение за контрол на осветеността, което също подобрява стойностите на консумирана от сградата енергия.

Всички системи са снабдени с автоматичен контрол на тяхната функционалност чрез внедрена система за управление на сградата.

На територията на Експо 2000, фаза 3 има кафе-ресторант с капацитет за над 80 посетители. В близост до бизнес комплекса има допълнително места за хранене и настаняване, търговски площи и съоръжения за спорт и отдих.

Използваните строителни материали отговарят на критериите за сертифициране на устойчиво строителство по отношение на енергоефективност, ниско съдържание на вредни емисии и притежават необходимите сертификати за качество.

Сградата е удостоена със златни сертификати, съгласно стандартите на системите за оценка на устойчиво строителство, съответно LEED и DGNB.

BAE
BAE

БАВАРИЯ ЕЪРКОНДИШЪН ИНЖЕНЕРИНГ ООД

ДДС номер: BG175803035

Адрес на офиси в България:

1799 София, ж.к. Младост 2, бл. 254, офис 1
9009 Варна, бул. Сливница 166а, етаж 5, офис 39/40

Адрес на регистрация в България: 1712 София, ж.к. Младост 3, бл.325Б, вх. А, ап.16
Адрес на регистрация и офиси в Германия:
96450 Кобург, ул. Растщрасе №20
94469 Дегендорф, ул. Итцлингер Вег №2
  НАЧАЛО
ПРОЕКТИ
Фирмен профил
Услуги
Кариери
КОНТАКТИ

BG EN DE